Десетине хиљада напушта фестивал "Бурнинг Ман": Данима били заробљени у блату

Г.С.
Десетине хиљада напушта фестивал "Бурнинг Ман": Данима били заробљени у блату

Организатори су дали зелено свјетло десетинама хиљада људи да напусте фестивал “Бурнинг Ман” у Невади, након што су кишне падавине попустиле.

Више од 70.000 посјетилаца фестивала било је заробљено у блатњавим условима након што је област погодила киша каква није виђена деценијама. Према посљедњим информацијама, након што су поједини посјетиоци пјешке напустили просторе фестивала, преко 64.000 људи остало је на цједилу.

Организатори су такође саопштили да смрт мушкарца, која се догодила у петак на фестивалу, није повезана са временским приликама.

На том подручју до јуче у 20 часова била је на снази забрана вожње која је укинута, а надлежни су посјетиоцима наложили да сачекају да се стање на путевима мало поправи.

Након укидања забране формирала се колона возила у којој се чека и до шест сати. Власти су замолиле посјетиоце да остану док се тло не осуши довољно да омогући кретање возила. У суботу, посјетилац Пол Редер, који долази на фестивал већ 22 године, рекао је да очекује да ће бити потребно најмање два дана да се ово подручје осуши.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана