Десантис више није главни Трампов ривал у Републиканској странци

Танјуг
Десантис више није главни Трампов ривал у Републиканској странци

ВАШИНГТОН- Гувернер Флориде Рон Десантис више није главни противник Доналда Трампа на изборима унутар Републиканске партије за кандидата за предсједника САД, показују нове анкете.

Десантиса је сустигао биотехнолошки предузетник Вивек Рамасвами, с обзиром да обојица имају подршку по 12 одсто републиканских гласача, наводи се у истраживању агенције "Kaplan Strategies", преноси "Телеграф".

Истраживање Универзитета Харвард показало је да гувернер има 12 одсто подршке, док би за Рамасвамија гласало 10 процената републиканаца.

Истовремено, истраживања спроведена у Јужној Каролини показују да је тамо Ники Хејли, бивша гувернерка те савезне државе, популарнија од Десантиса.

Хејли има подршку 14 одсто републиканаца, насупрот Десантису за ког би гласало 13 одсто републиканаца у Јужној Каролини.

Сва истраживања дају огромну предност Трампу, који има подршку између 48 и 52 одсто републиканских гласача.

Mеђутим, анкете указују и на све већу Рамасвамијеву популарност.

Као и гувернер Флориде, Рамасвами има дипломе са Харварда и Јејла, а од Десантиса се, између осталог, разликује по томе што одбија да критикује Трампа, бившег америчког предсједника.

"Рамасвами је надмашио шест других кандидата за више него двоструко, што представља значајно изненађење у овој анкети. Док је Десантис и даље најбољи кандидат, искључујући Трампа, он сада дијели овај статус са Рамасвамијем", рекао је Даг Каплан из агенције "Kaplan Strategies".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана