Десантис се повукао из трке за предсједничке изборе, подржао Трампа

Танјуг
Десантис се повукао из трке за предсједничке изборе, подржао Трампа

МАЈАМИ  - Гувернер америчке савезне државе Флориде Рон Десантис повукао се из републиканске трке за предсједничке изборе у САД.

Синоћна гувернерова одлука услиједила је након што је главни кандидат републиканаца, бивши предсједник САД Доналд Трамп освојио унутарстраначке изборе у савезној држави Ајови, док је Десантис притом тијесно побиједио најближег ривала, Ники Хејли.

Десантис (45) је објавио повлачење на друштвеној мрежи Икс (Твитер) и подржао Трампа као кандидата републиканаца на изборима за предсједника САД у новембру ове године.

Он је након консултација са својим тимом за кампању рекао да има проблем да види "чист пут до побједе" у унутарстраначкој трци.

Блумберг је нешто раније писао да је Десантис разматрао да се повуче прије републиканских избора у држави Њу Хемпшир 23. јануара, како би избјегао "поражавајуће" треће мјесто.    

Према анкети Си-Ен-Ена и Универзитета Њу Хемпшир, Десантис има само шест одсто гласова републиканаца у тој савезној држави, док Трамп има 50 процената, а Ники Хејли 39 одсто.

Блумберг додаје да неки од донатора његове предизборне кампање желе да задржи политички капитал, како би могао потенцијално да се кандидује за предсједника 2028. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана