ДеСантис каже да остаје у трци за предсједника без обзира на резултате у Ајови

Танјуг
ДеСантис каже да остаје у трци за предсједника без обзира на резултате у Ајови

ДЕ МОЈН - Кандидат за предсједничку номинацију Републиканске странке и гувернер Флориде Рон ДеСантис изјавио је данас, уочи почетка кокуса у Ајови, да ће остати у предсједничкој трци чак и уколико буде завршио иза Доналда Трампа и Ники Хејли.

-Идемо даље - рекао је ДеСантис за телевизију MSNBC, одговарајући на питање да ли би размислио о одустајању од трке уколико оствари лош резултат у Ајови.

Додао је да ће проћи добро и да је у овоме "на дуге стазе".

-Ми смо у овоме на дуге стазе. Проћи ћемо добро. Знам да медији воле да спекулишу. Узбуђен сам да видим гласове јер ће то бити први стварни и тачни подаци - рекао је ДеСантис.

Унутарстраначки избори, такозвани кокус, за предсједничког кандидата Републиканске странке почињу у 19 часова по локалном времену (два сата ујутру по средњеевропском времену) у савезној држави Ајови, а према истраживањима јавног мњења, Трамп има подршку 52,7 одсто бирача.

На другом мјесту је бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли са подршком 18,7 одсто бирача, док трећепласираног гувернера Флориде Рона ДеСантиса подржава 15,8 одсто републиканаца.

Вивек Рамасвами се налази на четвртом мјесту са подршком 6,4 одсто гласача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана