Демонстрантима забрањено да унесу ковчеге у скупштину Тенесија

Tanjug
Foto: DCB

НЕШВИЛ - Демонстрантима који траже доношење закона о безбједности оружја данас је забрањено да унесу ковчеге у скупштину америчке савезне државе Тенеси.

    Демонстранти, предвођени бискупом Вилијамом Барбером Другим одржали су протестну шетњу у Нешвилу. Како наводи АП, они су носили неколико ковчега који симболизују оне који су страдали у пуцњавама.

    "Законодавци су се вратили, али враћање легитимно изабраних посланика на њихова места не решава проблем", рекао је Барбер, алудирајући на повратак двојице посланика Демократске странке у скупштину Тенесија из које су избачени гласовима републиканске већине због учешћа у протестима против слободног ношења оружја.

    Пуцњава до које је дошло прошлог мјесеца у приватној школи у Нешвилу довела је до низа позива за измене закона о оружју у Тенесију, укључујући забрану јуришног оружја и строже провере прошлости купца, пише АП.

    Републикански гувернер Бил Ли позвао је законодавце да донесу закон којим би се људима који могу да повреде себе или друге забранила продаја ватреног оружја.

    Агенција наводи да је Тенеси, гд‌је су законодавци под притиском да се позабаве лабавим прописима о употреби ватреног оружја, постао нови фронт у борби за будућност америчке демократије.

    Крајем марта, у приватној хришћанској школи у Нешвилу догодио се оружани напад у којем су убијена три детета и три одрасле особе.

    Напад је извела 28-годишња Одри Хејл, бивша ученица те школе, коју је полиција убила.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана