Демонстранти тражили од Бајдена прекид ватре у Гази, у Бостону 50 ухапшених

Танјуг
Демонстранти тражили од Бајдена прекид ватре у Гази, у Бостону 50 ухапшених

ВАШИНГТОН - Обраћање америчког предсједника Џозефа Бајдена нацији у четвртак изазвало је мање протесте широм САД, али и хапшења, а демонстранти су захтијевали да Бајден тражи трајни прекид ватре у сукобу Израела и палестинског Хамаса, и да се ангажује на смањењу израелских напада на Газу.

Демонстранти су зауставили саобраћај у Бостону и Лос Анђелесу, а у Бостону је ухапшено 50 људи, према једној групи активистима и локалним медијима, пренио је Ројтерс.

Уочи Бајденовог говора, десетине људи окупило се у близини Бијеле куће, натјеравши полицију да блокира оближњу улицу.

-Окупили смо се овдје, јер, што је много, много је - рекао је извршни директор америчке Кампање за палестинска права Ахмад Абузнаид.

Савјет за америчко-исламске односе саопштио је да је говор Бајдена био “најбоља и вјероватно последња шанса” да се објаве кораци којим би се умањила патња Палестинаца у Гази, као и да се задобије назад подршка Арапа, Палестинаца и Американаца који су против рата, разочараних Бајденовом политиком.

Неколико часова прије говора, амерички Капитол је био окружен великом бодљикавом жицом, која се увијек ставља уочи годишњег предсједничког говора у оба дома Конгреса.

Палестинска застава висила је са терасе канцеларије конгресне зграде, а мања група демонстраната викала је “прекид ватре, одмах”.

          (Крај) пв/лолДОДИК: ЖЕНЕ - СТУБ ПОРОДИЦЕ, ДРУШТВА И

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана