Демократа Шиф позвао Бајдена да одустане од трке за реизбор

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВАШИНГТОН - Посланик у Представничком дому америчког Конгреса, демократа из Калифорније Адам Шиф, позвао је данас предсједника Џоа Бајдена да оконча кандидатуру за реизбор.

''Друго Трампово предсједништво ће поткопати саме темеље наше демократије, а ја сам озбиљно забринут када је ријеч о томе да ли предсједник може да побиједи Доналда Трампа у новембру“, рекао је Шиф за Лос Анђелес тајмс, преноси Ројтерс. 

У уторак су два неименована извора рекла за Њујорк тајмс да је Шиф упозорио донаторе на приватном састанку да ће Демократска странка вјероватно претрпјети велике губитке ако Бајден настави своју кампању за реизбор.

"Вјерујем да губимо ако он буде наш кандидат. И врло, врло лако можемо изгубити и Сенат и шансу да повратимо Представнички дом", наводи Њујорк Тајмс позивајући се на особу која има приступ транскрипцији снимка састанка.

Најмање 19 конгресмена демократа јавно је позвало Бајдена да оконча своју кампању након незадовољавајућег наступа у дебати против бившег предсједника Доналда Трампа, али Бајден је више пута поновио да ће остати у трци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана