Дан послије масовне пуцњаве у Прагу – мјере предострожности полиције у школама

ГС
Foto: Танјуг/АП

Чешка полиција предузела је мјере предострожности за школе у тој држави послије масовне пуцњаве на Карловом универзитету у Прагу у којој је убијено 15 особа. Влада Чешке прогласила је суботу, 23. децембар, Даном националне жалости.

У пуцњави на Факултету умјетности Карловог универзитета у Прагу, погинуло је 15 људи, укључујући и нападача, а 24 је рањено, саопштила је полиција.

"Од данас смо усвојили националне превентивне мјере у односу на осетљиве мете и школе. Немамо информације о некој конкретној пријетњи и то је заиста превенција – сигнал да смо ту и да смо спремни“, саопштила је полиција.

Нападач, 24-годишњи Давид Козак, студент тог факултета, насумично је пуцао по својим колегама. То је једно од најгорих масовних убистава у историји Чешке Републике. Мотив злочина још није познат.

Чешка полиција је саопштила да није ријеч о терористичком акту. Сумња се да је Козак убио и свог оца у јутарњим часовима, у предграђу Прага.

Медији преносе да се нападач убио када је стигла полиција.

У Чешкој сутра Дан жалости

Чешки премијер Петр Фијала саопштио је да је влада те земље суботу, 23. децембар, прогласила даном националне жалости због пуцњаве на Карловом универзитету у којој је страдало најмање 15 особа, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана