Дачић: Столтенберг разуме ситуацију и проблеме на КиМ

Танјуг
Дачић: Столтенберг разуме ситуацију и проблеме на КиМ

БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић оцијенио је данас да је састанак предсједника Србије са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом био коректан и додао да је норвешки политичар човјек који разумије ситуацију на Косову и Метохији.

Према Дачићевим ријечима, Столтенберг је успоставио веома коректан, људски и директан однос са предсједником Вучићем.

-Разговор је био коректан, у смислу позива да Кфор обавља оне задатке које има. То је од кључне важности за даљи развој ситуације, да не буде упитно да ли Србија хоће да дође до деескалације - изјавио је Дачић за телевизију Пинк.

Први потпредсједник Владе Србије истакао је да „није на Србији да сноси одговорност за деескалацију, јер Србија није ништа урадила да закомпликује ситуацију”.

Дачић је подсјетио и да је отац Јенса Столтенберга био овдје на служби дуги низ година и да је добио и звање почасног грађанина Београда.

Коментаришући најаву премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да ће са сјевера повући 25 одсто полицајаца, Дачић је рекао да је у питању трик.

-Бриселски споразум је дефинисао да полицију на северу Косова чине Срби, да нема албанске полиције ту. Каквих 25 одсто? Нико од њих не треба да буде ту - навео је Дачић.

Како је оцијенио, сада се грубо крше и бриселски и сви други споразуми, а „над нашим народом врши се терор и сваки дан хапсе Србе, често без доказа”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана