Да ли је Трампа погодио метак или гелер?

Агенције
Да ли је Трампа погодио метак или гелер?

Директор ФБИ-а Кристофер Вреј није сигуран да ли је бивши предсједник Доналд Трамп погођен метком на предизборном скупу у Батлеру у Пенсилванији. Могао је бити гелер, рекао је на саслушању Одбора за правосуђе Представничког дома.

- Питање је да ли је то био метак или гелер који га је погодио у ухо. Док сада сједим овдје, не знам да ли је тај метак могао ићи било гдје осим да изазове огреботину, рекао је Вреј.

Употријебио је ријеч гелер, што може означавати и фрагмент самог пројектила и неког погођеног предмета. Непосредно након покушаја атентата појавиле су се спекулације да је Трамп погођен гелером расцјепканог уређаја за очитавање, но оне су према бројним медијима неутемељене, пише The Guardian.

Шеф ФБИ-а такође је рекао посланицима да је нападач на интернету тражио информације о томе како је Ли Харви Освалд убио бившег предсједника Џона Ф. Кенедија. Према Вреју, Крукс је на Гуглу тражио питање "колико је Освалд био удаљен од Кенедија."

Трамп се не слаже с Врејевим ријечима. Рекао је недуго након пуцњаве да је погођен метком који му је пробио горњи дио десног уха.

- Одмах сам знао да нешто није у реду јер сам чуо шиљтање, пуцњеве и одмах сам осјетио како ми метак пролази кроз кожу. Пуно сам крварио па сам знао шта се дешава, рекао је Трамп.

Бивши љекар Бијеле куће Рони Џексон одговорио је на Врејеву изјаву у објави на друштвеној мрежи X, назвавши коментаре шефа ФБИ-а "апсолутно неодговорним" и "политички мотивисаним" против Трампа.

- Оно мало вјеродостојности што му је могло преостати нестало је након што је несмотрено сугерисао да Трамп можда није погођен метком. Био је то метак. Видио сам рану, казао је Џексон.

Двадесетогодишњи нападач, Томас Метју Крукс, покушао је упуцати Трампа док се републикански предсједнички кандидат обраћао присталицама на скупу у Батлеру. Притом је од бившег предсједника био удаљен свега 150 метара. Трамп је задобио тек лакшу повреду уха, стријелца су одмах елиминисали припадници тајне службе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана