Чудо у џунгли: Троје мале дјеце и беба нађени живи две недеље након пада авиона

GS
Foto: TIS

Четворо дјеце, укључујући 11-мјесечну бебу, пронађено је живо више од две недеље након што се авион којим су путовали срушио у густој џунгли у колумбијској провинцији Какета.

Дјецу су послије двонедељне потраге спасили припадници војске, ватрогасаца и цивилног ваздухопловства.

Спасиоци су, уз подршку паса трагача, претходно пронашли одбачено воће које су дјеца јела да би преживела, као и импровизована склоништа направљена од вегетације џунгле.

Несрећа се догодила почетком маја, када је Цесна 206, са седам људи између Араракуаре, провинција Амазонас, и Сан Хозе дел Гвавијаре, града у провинцији Гуавиаре, пала у џунглу.

У паду су погинуле три одрасле особе, укључујући пилота, а њихова тијела су пронађена у авиону. Пад авиона преживјело је четворо дјеце узраста 13, девет и четири године, као и 11-мјесечна беба, који припадају старосједелачком народу Уитото.

- Након мукотрпне потраге наше војске, пронашли смо живо четворо дјеце која су нестала након пада авиона у Гвавијареу - објавио је колумбијски предсједник Густаво Петро у објави на Твитеру.

Спасиоци су претходно пронашли маказе и траке за косу на око три километра од мјеста несреће, што је пробудило наду да су дјеца још жива. Пронађена су неколико сати касније.

Прелиминарне информације су откриле да су дјеца из заједнице Хуитото преживела тако што су у шуми јели воће и направила склониште користец́и штапове и гране. Спасиоци су их тако пронашли.

Џунгла је у том изузетно забаченом крају веома густа и опасна, а потрагу је отежавало присуство дивљих животиња, дрвеће висине до 40 метара и јака киша.

Узроци несреће још нису утврђени. Како наводи цивилна заштита, пилот је пријавио проблеме са мотором авиона прије него што је нестао са радара, преноси 24сата

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана