Цртач скица одговара на критике да је нацртао Трампа млађим него што јесте

Танјуг
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН- Цртач скица у судници који је нацртао бившег предсједника Доналда Трампа током процеса на Савезном суду у Мајамију у уторак 13. јуна, нашао се на удару критике јер је бивши амерички предсједник на цртежу "изгледао премладо".

Одговарајући на негативне оцјене да је Трампа приказао млађим и физички спремнијим него што је у стварности случај, умјетник Вилијем Хенеси млађи (65), рекао је да је ријетко када добијао било какву повратну информацију у вези са својим скицама из суднице, преноси Њујорк пост.

"Неки су рекли да изгледа сувише мршаво, премладо, а неки су рекли да изгледа предобро. Изгледа да негативни коментари долазе од људи којима није много стало до Трампа", рекао је Хенеси.

Он је додао да је овог пута добио различите коментаре за цртеж Трамповог појављивања у судници, од који су половина били позитивни, а половина негативни. Како је навео, дан на суду у Мајамију био је "прилично стресан", али своје скице је цртао баш онако како их је видио.

"Ја не дотјерујем ништа, само цртам оно што видим", рекао је цртач.

Хенеси је био један од три умјетника који су забиљежили Трампово појављивање на суђењу пред савезним судом у Мајамију прошлог уторка. Трамп је оптужен по федералној оптужби у 37 тачака за злоупотребу повјерљивих докумената и намјерно задржавање информација о националној одбрани, ометање правде и лажне изјаве. Трамп се изјаснио да није крив и назвао оптужбе "ловом на вјештице".

Цртежи из суднице су наишли на подсмјех појединих корисника друштвених мрежа који су тврдили да је Хенеси приказао Трампа млађег од својих 77 година и мршавијег него што је у стварности.

"Ова посљедња Трампова скица изгледа скоро исто као недавна фотографија његовог сина Барона",  један је од коментара на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана