Црни медвјед напао жену у Конектикату док је шетала пса

Танјуг
Црни медвјед напао жену у Конектикату док је шетала пса

ХАРТФОРД- Црни медвјед напао је 74-годишњу жену, док је шетала свог пса у Хартфорду, главном граду америчке савезне државе Конектикат и нанио јој повреде ноге и руке

Она је пребачена у болницу са повредама које нису опасне по живот, пренио је АП.

Женку медвједа су недуго затим пронашле власти и усмртиле је, након чега ће њено тијело тестирати на бјеснило.

Наводи се да је ово био први напад медвједа на људе у овој години у Конектикату, уз подсјећање да је прошле године дошло до два напада медвједа, укључујући и напад у октобру када је 10-годишњи дјечак изгубио живот.

Директорка одјељења за дивље животиње у државном Одјељењу за енергетику и заштиту животне средине Џени Диксон навела је да су медвједицу пратила три младунчета, али да није јасно зашто је она напала жену.

-То је могла бити само општа реакција медведа на пса, без обзира на то да ли су на повоцу или не' -рекла је Диксон и додала да медвједи посматрају псе на исти начин на који би посматрали дивљег предатора као што је којот.

-Популација медвједа наставља да расте и шири се. Имамо посла са много медвједа који су се навикли да узимају храну из људских заједница. Веома се навикавају на људе. Постаје им мало превише удобно у нашим двориштима и у нашим крајевима - рекла је она.

Лов на медвједе није дозвољен у Конектикату, али Диксон је навела да је затражено да се легализује бар ограничени лов у областима где има интеракција медвједа и људи, како би се смањили изгледи за опасне ситуације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана