„Црни лед“ изазвао хаос у Њемачкој, отказани летови, настава, двоје људи погинуло

Sputnik
Foto: Pixabay

Широм Њемачке велики су проблеми због „црног леда“ који се појављује на путевима и тротоарима. Метеоролози су издали упозорења за готово цијелу земљу, отказује се настава, има прекида у ваздушном и жељезничком саобраћају, а на путевима је дошло до већег броја удеса у којима има погинулих.


Издата упозорења

Њемачка метеоролошка служба (ДВД) издала је озбиљна упозорења због опасних временских услова усљед ледене кише због које се на тлу ствара готово невидљиви слој леда. Упозорења су издата за дијелове свих њемачких савезних покрајина. Због поледице су могући застоји у саобраћају, а путеви и жељезничке пруге би дјелимично могли да буду непроходни.

Ледена киша с ледом који се ствара на тлу најприје се појавила на западу и сјеверозападу земље, а потом и у централном дијелу. Према ДВД-у, током дана ће на сјевероистоку и истоку такође бити ледене кише. Ситуација се засад смирује само у Северној Рајни-Вестфалији.

ДВД савјетује избјегавање боравка на отвореном што је више могуће, а онима који данас морају да користе аутомобил апелују да прилагоде начин вожње. ДВД савјетује возачима и да напуне своје резервоаре и са собом понесу ћебад и топле напитке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана