Човјек умро након што му је извађено 20 зуба у једном дану

Агенције
Човјек умро након што му је извађено 20 зуба у једном дану

Житељка кинеског града Јонгканг, чији је отац преминуо 13 дана након што су му у року од 24 сата извадили 20 зуба и уградили 12 импланата, тужила је зубара.

Житељка кинеског града Јонгканг, извјесна госпођа Шу, поднијела је жалбу Општинском здравственом бироу послије смрти свог оца.

Она тврди да су му у локалној стоматолошкој клиници, у једном дану, извадили 20 зуба и уградили 12 импланата, што је, како наводи у тужби, 13 дана касније изазвало његову прерану смрт.

Кћерка тврди и да је њен отац трпио "несносне болове" посљедњих дана живота, прије него што је 28. августа доживио срчани удар, преноси "Одити Централ".

Она тражи да одговорни буду изведени пред лице правде.

Према писменом пристанку пацијента, човјеку су извађени природни зуби, након чега му је избушено 12 рупа у вилици због импланата.

Представник клинике у којој је захват обављен, објашњава да број зуба који се могу извадити у једном тренутку одређује љекар, а на основу општег стања пацијента.

Посебан пропис не постоји, а клиника и љекар морају узети у обзир пацијентову толеранцију на бол и ризик од инфекције.

"Што више зуба извадите, пацијент више реагује на бол и већа је вјероватноћа постоперативне инфекције", рекао је Сјанг Гуолин, директор Центра за оралну медицину у Вухану.

Истрага је у току, али је представник Општинског здравственог бироа рекао да би "доказивање кривице могло бити тешко", с обзиром на то да је смрт наступила 13 дана након процедуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана