Човјек бацио глодаре у британском Мекдоналдсу у знак протеста против Израела

GS
Foto: GB News

ЛОНДОН – Британска полиција саопштила је данас да је покренула истрагу након што је мушкарац ушао у ресторан Мекдоналдса у Бирмингему и бацио на под десетине живих глодара обојених у боје палестинске заставе, док је узвикивао псовке на рачун израела.

Видео-снимак на друштвеним мрежама приказује човјека са палестинском заставом око главе, како мирно уноси кутију у којој су били глодари обојени у зелено и црвено у Мекдоналдс у Бирмингему, а затим баца животиње на под испред ужаснутих купаца.
    
На снимку се чује како псује "Ј**** Израел".
    
Мекдоналдс у Великој Британији је саопштио да је ресторан у потпуности дезинфикован.
    
"Наши партнери за контролу штеточина позвани су да изврше детаљну инспекцију", наводи се у саопштењу 
    
Пре две недеље Мекдоналдс Израел је саопштио да је дао хиљаде бесплатних оброка израелском војном особљу, што је довело до тога да се Мекдоналдс ресторани у неким муслиманским земљама као што су Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Јордан и Турска ограде од израелске франшизе.
    
Било је и великих демонстрација у Лондону и другим градовима Велике Британије у знак подршке Палестинцима, са позивима на прекид ватре у Гази и заустављање израелске опсаде енклаве.
    
Како преноси Ројтерс, у Великој Британији је дошло до пораста антисемитских инцидената откако је Израел почео гранатирање Газе, након чега је уследила копнена офанзива као одговор на напад палестинског Хамаса на Израел 7. октобра. 
    
Забележено је више случајева напада, вербалног злостављања и оштећења имовине у Британији и широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана