CNN објавио снимак на којем Трамп говори о тајним документима

Танјуг
CNN објавио снимак на којем Трамп говори о тајним документима

ВАШИНГТОН - Амерички CNN објавио је снимак из 2021. године на којем бивши предсједник САД Доналд Трамп у Њу Џерсију говори о посједовању докумената са којих није скинута ознака тајности.

Снимак укључује нове детаље из разговора који су уједно кључни доказ у оптужници специјалног тужиоца Џека Смита против Трампа, кога терете за противзаконито руковање повјерљивим информацијама.

Како се наводи, снимак укључује и тренутак када Трамп указује да држи тајни документ Пентагона са плановима за напад на Иран.

-Ово су папири - рекао је Трамп.

Такође на снимку се може чути како се Трамп са сарадницима шали и на рачун мејлова Хилари Клинтон.

Трампове изјаве на видеоснимку, у којима се каже да су "ово папири" и гдје се позива на нешто што би требало да буде "веома повјерљиво", могле би да поткопају његове раније тврдње, како није имао никакве документе код себе.

-Није било никаквог документа. То је била огромна количина папира и свега осталог што говори о Ирану и другим стварима. Можда су задржани, али то нису били документи. Није се могла скинути тајност са тога. То су биле приче из новина, часописа, бројни чланци - изјавио је Трамп за Фокс њуз.

Према аудиснимку који је објављен, Трамп је говорио и о Ирану.

-Само сам размишљао, јер смо разговарали о томе. И знате, хтјели су да нападну Иран. Ово су папири. Ово је сачинила војска и дала мени. Као предсједник сам могао да скинем ознаку тајно. Сада не могу, али знаш, ово је још увијек тајна - рекао је Трамп, према снимку који је објавио CNN. Бивши амерички предсједник се раније овог месеца изјаснио да није крив по 37 тачака оптужнице које се односе на наводно незаконито руковање повјерљивим документима који су пронађени у његовом одмаралишту Мар-а-Лаго у Палм Бичу на Флориди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана