ЦНН: Лидер демократа у Представничком дому није понудио подршку Бајдену

Танјуг
Foto: Politico

ВАШИНГТОН - Лидер демократа у Представничком дому САД Хаким Џефрис током синоћњег састанка није понудио подршку предсједнику Џоу Бајдену у трци за нови мандат у Бијелој кући, рекли су данас извори за ЦНН.

Раније данас, три конгресмена из Демократске странке затражила су од Бајдена да повуче своју кандидатуру за реизбор, а ријеч је о члановима Представничког дома - Џиму Хајмсу, Скоту Петерсу и Ерику Соренсену.

Они су навели да је неопходан јак кандидат да побједи републиканца Доналда Трампа на изборима у новембру, који ће ''одлучити будућност америчке демократије'', а да сматрају да то није актуелни предсједник.

Истовремено, неки од највећих демократских донатора упозорили су најважнији комитет политичке акције (ПАЦ) за прикупљање донација предсједника Џозефа Бајдена да ćе задржати новац уколико предсједник остане у кампањи за реизбор, пренио је Њујорк Тајмс.

Јавне личности које су позвале Бајдена да се повуче између осталих укључују глумце Џорџа Клунија, Мајкла Дагласа и Џона Кјузака, као и писца Стивена Кинга.

Медији су као потенцијалне замјене навели потпредсједницу Камалу Харис, бившу државну секретарку Хилари Клинтон и гувернера Калифорније Гавина Њусома.

Упркос томе, предсједник Бајден је током говора у четвртак поновио да нема намјеру да одустане од трке за други мандат у Бијелој кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана