Чланови мексичког картела се извинили за отмицу Американаца: Добровољно се предали полицији

ГС
Чланови мексичког картела се извинили за отмицу Американаца: Добровољно се предали полицији

Отцијепљена група мексичког картела, названа “Scorpions” извинила се за отмицу четворице америчких држављана прошле седмице, убивши њих двојицу, и притом се добровољно предала полицији.

На својим насловним странама, многе мексичке новине објавиле су фотографију на којој се види да пет мушкараца леже лицем према доле, везаних руку и мајица подигнутих изнад глава.

Даље се наводи да су те фотографије настале када је полиција дошла на лице мјеста, а након што су се чланови картела предали.

Наводно је петорка групе “Scorpions” оставило писмо у којем су се извинили становницима Матамороса, америчким жртвама и њиховим породицама, те Мексиканки убијеној прошле седмице када је група пуцала на бијели комби у којем су путовали Американци.

- Одлучили смо да предамо оне који су били директно укључени и одговорни за догађаје - наводи се у писму у којем се наводи да је њих петоро (чланови картела) “поступило према властитом доношењу одлука и недостатку дисциплине”.

У писму се такође наводи да су њих пет прекршили правила картела о “заштити живота невиних”.

Најновија дешавања долазе пошто су у Мексику изнесене одређене сумње у почетну верзију догађаја. Речено је да је група од четверо отпутовала у Матаморос како би један од њих био подвргнут естетској медицинској процедури на једној клиници, преноси BBC.

Међутим, медији су даље извијестили да су тројица од четворице Американаца осуђени углавном за мање прекршаје у вези с дрогом - али један је оптужен за производњу забрањених наркотика с намјером да их дистрибуира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана