Чиме ће се бавити Борис Џонсон након изласка из политике

Танјуг
Чиме ће се бавити Борис Џонсон након изласка из политике

ЛОНДОН - Британски медији пренијели су данас да би бивши премијер Борис Џонсон могао да се врати у новинарство након вишегодишњег бављења политиком.

Џонсон је наводно изразио заинтересованост за приједлог управе медијске групе која је власник дневника Телеграф да преузме положај главног уредника листова Телеграф и Спектејтор, преноси лондонски Гардијан.

Иако још нема ни договора ни формалних преговора, бивши конзервативни премијер Велике Британије наводно се консултовао са својим бившим министром финансија Надимом Захавијем, који је одржао прелиминарне, неформалне разговоре са управом медијске компаније, предложивши да Џонсон постане глобални главни уредник Телеграфа, ако понуда друге стране буде прихватљива.

Џонсон тренутно пише колумну за Дејли Мејл, иако има дугогодишње везе са Телеграфом, гдје је започео своју каријеру као истакнути извјештач из Брисела који је писао критике на рачун правила ЕУ, потом се вратио у Велику Британију да постане политички колумниста и коначно уђе и у политику.

Захави је првобитно, као посредник RedBird IMI, конзорцијума који подржавају Уједињени Арапски Емирати и породица Беркли био укључен у разговоре о будућности Телеграфа.

Међутим, преузимању овог листа на који се гледа као на интерно гласило Конзервативне странке, жестоко су се успротивили многи конзервативни посланици и новинари наводећи да је у УАЕ кршена слободе штампе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана