Циклон Борис паралисао Европу (ФОТО)

ГС
Циклон Борис паралисао Европу (ФОТО)

Олујни циклон, назван Борис, донио је обилне кише у цијелу Европу, што је довело до најгорих поплава у скоро три деценије у тешко погођеним подручјима Чешке и Пољске.

Хиљаде кућа је оштећено током викенда, мостови су нарушени, а најмање 250.000 домаћинстава, углавном у Чешкој, остало је без струје.

Једна особа се утопила на југозападу Пољске у недјељу, ватрогасац који је учествовао у спасилачким акцијама погинуо је у Аустрији, а још двије особе су погинуле у Румунији, гдје су поплаве у суботу однијеле четири живота.

Беч је паралисан

У Бечу се до неких зграда може доћи само чамцем.

Проглашена је катастрофа за цијелу Доњу Аустрију.

Прогнозе метеоролога говоре да се ситуација неће смирити до средине седмице. У Бечу је метро дјелимично стао и још увијек ради само у ограниченом обиму.

Вода однијела аутомобил с родитељима и дјецом

Како јављају локални портали, у граду Гологлови у Пољској бујица је однијела аутомобил у којем су били родитељи и двоје дјеце.

 

Trwają akcje ratunkowe w Gorzuchowie i Gołogłowach. W pierwszej z wymienionych miejscowości woda zabrała z drogi busa, w którym znajdują się dwie osoby. W Gołogłowach w wielkiej wodzie utknął samochód osobowy, w którym uwięzione zostały 4 osoby.

Foto: telewizja kłodzka pic.twitter.com/bPCK0PFKqQ

— Remiza.pl (@remizacompl) September 15, 2024

Аутомобил је био на путу, али је бујица наишла тако брзо и била је толико јака да нису могли да изађу из аутомобила. На срећу, ватрогасци су успјели да спасу породицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана