Чикагом се орило: Новак је шампион, ушао је у историју

Танјуг
Foto: Танјуг/ АП

ЧИКАГО - Срби у Чикагу и фанови Новака Ђоковића окупили су се рано јутрос у великом броју у том граду да прате меч за олимпијско злато и јединствену борбу, како су амерички медији волели да истакну, најстаријег и најмлађег тенисера у борби за најсјајније одличје између Шпанца Карлоса Алкараза и Србина Новака Ђокивића, којем је једино то најсјајније одличје недостајало у каријери.

Након меча који је, како неки од њих кажу трајао кратко јер је Новак до остварења сна стигао у два сета, окупљени Срби из Чикага али и Ђоковићеви фанови из различитих делова света делили су огромну радост са целом нацијом.

За ту прилику многи су јутрос дошли и из удаљених дијелова града у ресторан Београд који је данас специјално због њих раније отворио врата, како би заједно гледали дуго очекивани Новаков тријумф на ОИ.

  Након побједе Ђоковића на ОИ, искористили су прилику да се сликају испред мурала Новака Ђоковића који краси зидове ресторана.

Новак Ђоковић је ушао у историју, његово име исписано је златним словима, постао је тек пети тенисер који је освојио златни слем у каријери, само су неки од коментара који су се данас могли чути у Чикагу.

“Победило је срце, победии су храброст, упорност и одлучност. Новак је шампион. Ово је уз све и прво олимпијско злато у историји српског тениса и нико не може бити поноснији од нас”, рекла је Јелена Цветковска чија породица води ресторан.

Највећи заљубљеници у спорт наставили су да прате и женску одбојкашлу репрезентавију која игра са Кином.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана