Цијене нафте расту након Бајденове изјаве о нападу на Иран

Танјуг
Цијене нафте расту након Бајденове изјаве о нападу на Иран

ВАШИНГТОН – Амерички предсједник Џозеф Бајден изјавио је да вјерује како се може избјећи свеопшти рат на Блиском истоку, наводећи да је потребно учинити више како би се спречио већи сукоб у том региону.

На питање новинара у Вашингтону у четвртак колико је увјерен да се може спријечити свеопшти рат на Блиском истоку, Бајден је одговорио: „Колико сте ви сигурни да неће падати киша? Видите, не вјерујем да ће бити свеопштег рата. Мислим да то можемо избјећи“, преноси Ројтерс.

Бајден је рекао да САД разговарају са Израелом о опцијама за одговор на напад Ирана на Израел, који укључује и напад Израела на иранска нафтна постројења, након чега је дошло до раста цијена нафте.

Цијена ''West Texas Intermediate'' нафте порасла је за 5,5 одсто и приближила се цијени од 74 долара по барелу, док је глобална референтна цијена Brent нафте порасла на близу 77 долара, преноси Блумберг.

Амерички предсједник је додао да неће подржати било какве израелске нападе на иранска нуклеарна постројења.

Израелски амбасадор при Уједињеним нацијама, Дени Данон, изјавио је за Си-Ен-Ен (CNN) да његова земља има „много опција“ за одмазду према Ирану и да ће ускоро показати своју снагу.

Иран је у уторак лансирао више од 180 ракета на Израел, наводећи да је то освета за убиства лидера Хезболаха и Хамаса, као и за агресију у Гази и Либану.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да ће Иран „платити“ за напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана