Цијене лежаљки у Грчкој као цијене ноћења у апартманима

ГС
Цијене лежаљки у Грчкој као цијене ноћења у апартманима

AТИНА - Док је у неким дијеловима Грчке за лежаљке и сунцобран потребно издвојити десетак евра, у другим коштају скоро као и ноћење у апартману.

Цијене услуга у популарним љетовалиштима се сваке године мијењају. На њихов нагли скок највише има утицај повећан број туриста, али и актуелне економске прилике.

Сваке године на друштвеним мрежама посјетиоци омиљене љетне дестинације, Грчке, дијеле своја искуства, односно, гд‌је је највећа гужва, које је најбоље мјесто за одмор и оно што је на крају свима најбитније - колике су цијене хране, пића, лежаљки и свега осталог.

У Фејсбук групи "Live from Greece" један пратилац је написао да је тренутна ситуација сљедећа у Кефалонији, на Costa Costa Beach. Сунцобран и двије лежаљке од 1. јула до 31. августа коштају 40 евра, али за први ред лежаљки потребно је да издвојите 60 евра, а за други ред 50 евра.

Чланови групе одмах су искористили прилику да се нашале на цијену која их је непријатно изненадила.

"А посљедњи ред?", "Скупља лежаљка од кревета", "Само под условом да устанете у шест ујутру", "На Кипру двије лежаљке и сунцобран су 7.5 евра на свим плажама", "Први ред је у води, зато су скупље", писали су корисници у коментарима испод објаве о цијенама лежаљки.

Скоро свака туристичка агенција, али и портали посвећени љетовалиштима увијек назначе да цијене лежаљки и сунцобрана на плажама не треба да брину туристе јер, по њиховим ријечима, увијек постоји дио плаже на којем можете сами да поставите свој сунцобран и пешкир, преноси "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана