ЦИА омогућила аустријским властима да спријече терористички напад

Срна
ЦИА омогућила аустријским властима да спријече терористички напад

ВАШИНГТОН - Подаци које је аустријским властима прослиједила америчка Централна обавјештајна агенција (ЦИА) омогућили су да се осујете планови “Исламске државе” да убије десетине хиљада људи на концерту америчке пјевачице Тејлор Свифт у Бечу, изјавио је замјеник директора ЦИА-е Дејвид Коен.

“Ковали су завјеру да убију огроман број људи - десетине хиљада - на том концерту, сигуран сам и бројне Американце. Аустријанци су могли да изврше хапшења јер су Агенција и наши партнери у обавјештајној заједници дали информације о томе шта планира група повезана са Исламском државом”, рекао је Коен.

Он је прецизирао да је ЦИА прослиједила податке о четири лица повезана са “Исламском државом” која су планирала напад.

Међутим, Коен није открио како је ЦИА сазнала за планирани напад.

Организатор концерата Тејлор Свифт “Баракуда мјузик” отказала је раније овог мјесеца три њена наступа у Бечу, након што су безбједносне службе упозориле да би могао бити извршен терористички напад. Из аустријског Министарства унутрашњих послова речено је новинарима да је у граду Терницу приведено лице старо 19 година које планирало напад, те да је након тога приведено још неколико људи у оквиру исте истраге.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана