ЦИА има нови приједлог о прекиду ватре између Израела и Хамаса

Танјуг
ЦИА има нови приједлог о прекиду ватре између Израела и Хамаса

Директор америчке Централне обавjештајне агенције (ЦИА) Бил Бернс представио је нови приједлог на преговорима о прекиду ватре између Израела и Хамаса на састанку одржаном у Каиру, пише "CNN" позивајући се на неименовани извор.

Амерички прijедлог укључује ослобађање већег броја Палестинаца из израелских затвора у замjену за 40 талаца које Хамас држи у Гази.    

Извор телевизије наводи да би САД жељеле и да Палестинцима са сјевера Газе, који су због рата побјегли на југ, буде дозвољено да се врате у своје домове.

Састанку, који је одржан током викенда, присуствовали су катарски, египатски и израелски званичници и сви су наводно потврдили да ће проучити нови приједлог Вашингтона.

У исто вријеме, представници Хамаса састали су се у Каиру са званичницима египатске обавјештајне службе, јавили су локални медији.

Рат између Израела и Хамаса избио је 7. октобра, када је палестинска милитантна група упала на југ Израела и убила око 1.200 људи и узела више од 250 талаца.

У израелској офанзиви на Појас Газе до сада убијено више од 33.100 Палестинаца, наводе из министарства здравља у Гази којим управља Хамас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана