Четири земље задале тежак ударац Зеленском

B92
Foto: Shutterstock

Министарство спољних послова Русије саопштило је да је одлука о ограничењу увоза украјинског жита тежак ударац за Володимира Зеленског.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да је одлука Словачке, Пољске, Мађарске и Бугарске по питању ограничења увоза украјинског жита тежак ударац на режим украјинског предсједника Володимира Зеленског.

"Западни медији већ су почели да пишу о томе да је безусловна подршка Кијеву од држава источне Европе већ скоро исцрпљена, што прети да постане драстични финансијски ударац на режим Зеленског", истакао је он.

 

Руски спољнополитички ресор подсјећа и да Румунија такође планира да предузме сличне мере, док се очекује и да у тај "црни списак" буду додати и други пољопривредни производи.

"Очигледно је да систем европског коридора солидарности према пољопривредним производима из Украјине има озбиљне рупе", оцењује се.

Москва је уједно поручила Европи да искористи преосталих 18 дана до истека прехрамбеног споразума да испуни све услове како би се стекли услови за његов продужетак, а пре свега то се тиче извоза руских производа и ђубрива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана