Четири Американца отета док су путовали у Мексико на медицински третман

Танјуг
Четири Американца отета док су путовали у Мексико на медицински третман

МЕКСИКО СИТИ - Четворо америчких држављана који су у Мексико путовали због медицинског третмана отето је на сјеверу ове земље близу границе са САД, а у том инциденту погинула је најмање једна особа, након што су наоружани људи отворили ватру на њихов комби са регистарским таблицама Сјеверне Каролине, саопштиле су власти.

Они су се нашли под ватром убрзо након што су ушли у град Матаморос из Браунсвила, на најјужнијем крају Тексаса, у близини Мексичког залива , саопштио је ФБИ у недељу, преноси АП.

-Четири Американца су угурана у возило и одведена са лица мјеста од стране наоружаних људи - наводи се у саопштењу ФБИ, који је понудио награду од 50.000 долара за њихово ослобађање и хапшење киднапера.

На видео снимку објављеном на друштвеним мрежама у петак се види како како наоружани мушкарци у сред бијела дана утоварују четворо људи у задњи део бијелог камионета.

Један је био жив и сједео је, али су остали дјеловали или мртви или рањени. Чини се да је најмање једна особа подигла главу са тротоара прије него што је одвучена до камиона, преноси АП.

Овај догађај осликава терор који годинама влада у Матаморосу, граду гдје се фракције моћног заливског нарко картела често међусобно сукобљавају. У том насиљу, хиљаде Мексиканаца је нестало само у савезној држави Тамаулипас, наводи америчка агенција.

Мексички предсејдник Андрес Мануел Лопез Обрадор саопштио је у понедјељак да је "дошло до сукоба између криминалних група и да су оне приведене", не износећи детаље.

Он је у првом тренутку саопштио да су четири Американца дошла у Мексико да купе лијекове.

Тужилац у Матаморосу рекао је новинарима да је једна Мексиканка погинула у пуцњави у петак. Он није прецизирао да ли је она убијена у истом инциденту у ком се десило киднаповање.

Амерички амбасадор у Мексику Кен Салазар навео је у саопштењу од понедјељка да су Американци киднаповани под пријетњом оружја и да је у нападу погинуо "невини" држављанин Мексика.

Рекао је да више америчких правосудних органа ради са својим мексичким колегама на проналажењу несталих особа.

Бијела кућа је у понедеељак саопштила да САД помно прате ситуацију у вези са "неприхватљивом" отмицом четворице америчких држављана у Мексику и да је предсједник Џозеф Бајден обавијештен о инциденту, наводи АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана