Ћерка Ким Јонг Уна обучава се да наслиједи оца

GS
Foto: X.com

ПЈОНГЈАНГ - Ћерка сјевернокорејског лидера Ким Јонг Уна обучава се да постане сљедећа лидерка, извијестила је данас јужнокорејска новинска агенција Јонхап, позивајући се на јужнокорејску обавјештајну агенцију, преноси Реутерс.

Сјевернокорејски медији објавили су извјештаје о јавним активностима Ју Аје, али нису помињали њену политичку будућност.

Могућност да Ју Аје наслиједи оца, уз позивање на јужнокорејске обавјештајне изворе, помињана је и почетком године, преноси РТЦГ.

Ју Аје, за коју се вјерује да је рођена 2013, доспјела је у центар пажње крајем 2022, када је отац довео на мјесто лансирања интерконтиненталне балистичке ракете.

Њена фотографија како, у бијелом капуту и црвеним ципелама хода руку под руку с оцем поред огромног пројектила натовареног на лансирни камион и посматра наоружање, обишла је свијет.

Од тада су њене јавне активности усредсређене на војне догађаје, а сјевернокорејски државни медији почели су да је ословљавају Кимова "поштована" ћерка, умјесто као до тада "вољена" или "највољенија" ћерка што је подстакло нагађања да се припрема да буде његова насљедница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана