Центком: Амерички разарач оборио дронове и ракете Хута лансиране према њему

Танјуг
Центком: Амерички разарач оборио дронове и ракете Хута лансиране према њему

ВАШИНГТОН - Амерички разарач је оборио беспилотне летјелице и ракету коју су јеменски побуњеници Хути лансирали према њему у Црвеном мору, саопштили су данас званичници.

Напад у уторак је очигледно био усмјерен на разарач "Карнеи", укључен у америчку кампању против Хута, који изводе ударе на пловила у Црвеном мору због израелског рата против Хамаса у Појасу Газе, преноси АП.

У нападу Хута учествовале су беспилотне летјелице које су носиле бомбе и једна противбродска балистичка ракета, саопштила је Централна команда америчке војске (ЦЕНТКОМ).

Сједињене Америчке Државе су касније извеле ваздушни напад уништивши три противбродске ракете и три чамца са бомбама, саопштила је америчка војска.

Хути су потврдили напад, али тврде да су њихове снаге гађале два америчка ратна брода, без детаљнијег објашњења.

-Нећемо стати док се агресија не заустави и док се не укине опсада палестинског народа у Појасу Газе - рекао је портпарол јеменских побуњеника.

Хути су од средине новембра прошле године више пута лансирали дронове и ракете на међународне комерцијалне бродове, солидаришући се са Палестинцима који су угрожени војним операцијама Израела у Појасу Газе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана