Челник Старбакса ће на посао путовати авионом и зарађивати 1,6 милиона долара

Танјуг
Foto: Илустрација

СИЈЕТЛ - Нови челник ланца кафетерија Старбакс Брајан Никол неће морати да се пресели у сједиште компаније у Сијетлу када 9. септембра ступи на дужност, већ може да живи у свом дому у калифорнијском Њупорт Бичу и да путује до сједишта Старбакса корпоративним авионом, прелазећи 1.600 километара до посла, наводи се у поднеску америчке Комисије за хартије од вриједности (СЕЦ).

Критичари на друштвеним мрежама сматрају да овакав животни стил највиших руководилаца није у складу са наводним залагањем Старбакса за екологију, преноси Би-Би-Си.

Никол ће у својој новој улози добити основну плату од 1,6 милиона долара годишње и имаће прилику да заради годишњи готовински бонус који би могао да се креће од 3,6 милиона до 7,2 милиона долара у зависности од његовог учинка.

Амерички ланац кафетерија Старбакс објавио је 12. августа да се досадашњи извршни директор Лаксман Нарасимхан након само годину дана повлачи са те функције, као и да ће његов наследник бити досадашњи директор ланца брзе хране Чипотл, Брајан Никол.

Како се наводи, Никол ће бити већ четврти директор Старбакса за само две године пошто се фирма неуспјешно бори са слабијом продајом, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).

“Брајан Никол је носилац културе који доноси богато искуство и доказане резултате у покретању иновација и раста. Наш одбор вјерује да ће он бити трансформативни лидер за нашу компанију, наше људе и све којима служимо широм свијета”, изјавила је представница Старбакса Мелоди Хобсон.

Старбакс је 31. јула објавио да је у периоду од априла до јуна, који за компанију преставља трећи фискални квартал 2024, забележио глобални пад прихода од продаје за три одсто међугодишње.

Клијенти ријеђе посјећују Старбакс, уморни су од високих цијена и не желе да плаћају 5,5 евра за ледену кафу или лимунаду, пренио је тада Си-Ен-Ен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана