Челик: Ердоган ће се састати са Путином у Русији ради договора о житу

Танјуг
Челик: Ердоган ће се састати са Путином у Русији ради договора о житу

ИСТАНБУЛ- Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган ће сљедеће недјеље отпутовати у Русију и састати се са предсједником Владимиром Путином, што би могло значити напредак у враћању Русије кључном договору о црноморском житу, потврдио је портпарол владајуће турске Партије правде и развоја (АК Партије) Омер Челик.

- Предсједник Ердоган је до сада водио интензивну дипломатију како би помогао у спречавању глобалне кризе са храном - рекао је Челик новинарима у понедјељак у Анкари, послије састанка Централног одбора за доношење одлука и административног одбора странке.

-Састанак Ердогана и Путина ће бити у Сочију - рекао је Челик, преноси Дејли сабах.

Анкара је посљедњих недјеља интензивирала своје напоре да обнови коридор за жито, како би помогла у ублажавању глобалне кризе хране.

Турски министар спољних послова Хакан Фидан састао се у петак са украјинским предсједником Володимиром Зеленским, како би разговарао о споразуму, као и о његовој мировној формули за окончање рата са Русијом.

Раније је агенција Тасс с јавила да ће се Фидан састати са руским колегом Сергејем Лавровом у Москви, вјероватно прије састанка Ердогана и Путина.

Путин је Ердогану у телефонском разговору 2. августа рекао да је Москва спремна да се врати црноморском житном споразуму чим Запад испуни своје обавезе у вези са руским извозом житарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана