"Чекам да фрустрација изазове убиство": Фицо предвидио атентат

GS
Foto: SkyNews

БРАТИСЛАВА - Премијер Словачке Роберт Фицо, који је упуцан у сриједу након састанка кабинета у Хандлови, предвидио је прошлог мјесеца насиље против владиних званичника.

Фицо, који је синоћ оперисан након што је примио пет хитаца и налази се у тешком стању, у априлу је причао о могућем убиству водећих политичара Словачке. Одговорност за атмосферу у друштву приписао је противницима у опозицији и критичарима у независним медијима.

"Да атмосфера није опасна за цијело друштво, ово би било смијешно“, рекао је Фицо у објави на Facebooku 10. априла, убрзо послије предсједничких избора, преноси Telegraf.rs.

"На улицама се грубо вријеђају владини политичари, а ја само чекам да се ова фрустрација, коју Деник Н, Сме и Актуалити тако интензивно продубљују, претвори у убиство једног од водећих владиних политичара. Не претерујем ни за милиметар", рекао је Фицо мјесец дана уочи атентата на њега.

Фицо је рекао тада да "наведени и други медији подстичу "напредне бираче", односно присталице опозиције, да "буду бучни и агресивни".

"И као упозорење премијеру, 'јавно ликвидирају' познате личности које подржавају Пелегринија само зато што себи дозвољавају да имају другачије мишљење, само да послије пораза на парламентарним и предсједничким изборима не буде бити трећи пораз (на изборима за Европски парламент, прим. аут.), те да је свако ко има мишљење знао шта га чека ако не гласа по жељи (предсједница Зузана) Чапутова, (предсједавајући Прогресивне Словачке Михал) Шимечка, (бивши премијер Лудовит) Одор или (поражени предсједнички кандидат Иван) Корчок", рекао је Фицо.

Он је своје противнике описао као "солдатеске" и као људе који се "понашају као да су лишени разума".

Подсјетимо, премијер Словачке Роберт Фицо упуцан је јуче у Хандлови испред Дома културе, гд‌је је дошао да поздрави окупљен народ послије састанка кабинета. На њега је из окупљене масе пуцао Јурај Ц., а чланови словачке владе изјавили су да је његов мотив очигледно политичке природе.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана