Цариници пронашли 11 килограма кокаина сакривеног у инвалидским колицима

Танјуг
Цариници пронашли 11 килограма кокаина сакривеног у инвалидским колицима

ХОНГ КОНГ- Цариници на међународном аеродрому у Хонг Конгу открили су 11 килограма супстанце за које се сумња да је кокаин сакривен у јастуцима електричних инвалидских колица, а мушкарац који је дошао са Кариба преко Париза је ухапшен.

Кокаин, процијењен на 1,5 милиона долара, пронађен је када је 51-годишњи мушкарац у суботу пролазио кроз царину, пренио је Би-Би-Си.

Ухапшени би могао да се суочи са доживотном робијом уколико буде проглашен кривим за шверц кокаина.

Према ријечима цариника, осумњичени је инвалидска колица унио као један од два комада пријављеног пртљага.

Даљи преглед је наложен када је особље примијетило да су јастук сједишта и наслон колица поново ушивени.

Човјек, који није из Хонг Конга и има проблема са кретањем, наводно је рекао званичницима да је директор компаније за изнајмљивање аутомобила и да му је инвалидска колица позајмио пријатељ.

Царински званичници рекли су да ће појачати провјере посјетилаца из "региона високог ризика" да би се борили против транснационалне трговине дрогом.

Према њиховим најновијим статистичким подацима, 178 људи је ухапшено због  кривичних дјела трговине дрогом прошле године.

То није био први пут да је дрога пронађена сакривена у инвалидским колицима на аеродрому.

Цариници у Њујорку су у новембру заплијенили кокаин у вриједности од 450.000 долара пронађен у точковима женских инвалидских колица.

Кокаин вриједан готово 1,6 милиона долара пронађен је у септембру прошле године набијен у пресвлаку моторних инвалидских колица у италијанском граду Милану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана