Бурна дебата у парламенту, потукли се посланици (ВИДЕО)

Агенције
Бурна дебата у парламенту, потукли се посланици (ВИДЕО)

ТБИЛИСИ - Грузијски посланици потукли су се данас током расправе парламентарног одбора у вези са контроверзним законом којим би требало да се регулише питање "страних агената", а за који критичари кажу да је састављен по узору на драконски закон у сусједној Русији.

У видео-снимку из зграде Парламента у грузијској пријестоници Тбилисију приказан је кратак, али насилан обрачун посланика након што је, како се чини, лидер одбора за правна питања ударио лидера опозиционе странке Уједињени национални покрет који се противи увођењу поменутог закона.

Владајући блок Грузијски сан саопштио је прошлог мјесеца да подржава приједлог закона, који тек треба да се усвоји.

Законом ће се захтијевати да организације које добијају више од 20 одсто финансирања из иностранства региструју као страни агенти и да пристану на провјере Министарства правосуђа или да се суоче са великим казнама.

Активиста за људска права и политичар опозиције Иракли Павленишвили изјавио је да је приједлог закона "против националних интереса и европских тежњи Грузије", те да је цијела међународна заједница сагласна с тим.

 

Physical confrontation between Georgian MPs and chair of Legal Affairs Committee, Anri Okhanashvili pic.twitter.com/YwIIuljDJR

— Jelger Groeneveld (@jelger_) March 6, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана