Број напада паса на америчке поштаре у порасту

Танјуг
Број напада паса на америчке поштаре у порасту

ВАШИНГТОН - Радници америчке поштанске службе (УСПС) суочавају се са све већим бројем напада паса, а прошле године је 5.800 поштара претрпело уједе, саопштила је данас та компанија.

“Поштари су свакодневно изложени потенцијалним опасностима, највише од сусрета с псима. Све што је потребно је једна интеракција да поштар задобије повреду”, рекла је Лиен Терио, менаџерка УСПС-а за сигурност и здравствену свијест запослених.

Калифорнија је забиљежила највеćи број инцидената у којима су пси угризли особље за испоруку поште прошле године, са 727 случајева, у односу на 675 у 2022. 

Тексас је рангиран на 2. месту са 411 инцидената, а слиједе Охајо (359), Пенсилванија (334). ) и Илиноис (316), преноси ЦБС њуз.

У првих 10 најопаснијих савезних држава за поштаре налазе се и Њујорк, Флорида, Сјеверна Каролина, Мичиген и Мисури.

Потенцијална штета може укључивати финансијски угриз за власнике паса, упозорава УСПС.

Према осигурању, просјечна цијена за ујед пса је 64.555 долара, наводи поштанска служба, позивајуćи се на информације Института за информације о осигурању.

''Када поштански службеник доживи повреду, власник би могао бити одговоран за медицинске рачуне, изгубљене плате, трошкове замјене униформи и бол и патњу за запосленог”, наводи се у саопштењу УСПС-а.

Запослени у поштанској служби научени су шта да раде у случају сусрета са псима, а то, између осталог, укључује да не покушавају да мазе или хране псе, као и благо затресу ограду како би дали животињи до знања да улазе у двориште.

У случају да пас нападне, поштари су такође обучени да не бјеже, а уколико је потребно, користе средства за одбијање паса.

Власници паса такође не би требало да дозвољавају дјеци да узимају пошту директно од поштара јер би пас тада могао да помисли да је радник пријетња за дијете, саветује УСПС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана