Британски полицајац осуђен на најмање 32 године затвора због злостављања жена

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН- Бивши лондонски полицајац Дејвид Керик осуђен је данас на најмање 32 године затвора због ''читаве палете насиља и бруталних сексуалних преступака'' у континуираном злостављању жена.

Тужиоци су навели да је Керик злоупотребио свој положај како би застрашио многе своје жртве и говорио им, између осталог, да им нико не би вјеровао кад би оптужиле полицијског службеника, наводи Ројтерс.

Керик се раније изјаснио кривим по 49 оптужби у вези са злочинима над 12 жртава, који укључују силовање, покушај силовања, сексуални напад, незаконито затварање и манипулативно и контролишуће понашање, а која су извршена између 2003. и 2020. године.

 Међу кривичним дјелима која је починио Керик су и 24 оптужбе за силовање, а сва их је починио док је био службеник територијалне полиције Метрополитен, а та дјела су посљедњи у низу скандала који потресају британску полицију.

Како наводи Ројтерс, неке од његових жртава дале су суду писмене изјаве у којима су навеле да више не вјерују полицији.

Кериков адвокат Алисдаир Вилијамсон рекао је суду да његов клијент ''прихвата пуну одговорност за оно што је учинио'' и затражио минималну затворску казну испод 40 година.

Вилијамсон је додао да Керик ''не може да тражи и не тражи милост''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана