Британски министар: Журке током ковид локдауна су биле ужасне

Танјуг
Британски министар: Журке током ковид локдауна су биле ужасне

ЛОНДОН- Британски министар за стамбено збрињавање, заједницу и локалну управу Мајкл Гав описао је данас као "ужасан" снимак на којем се виде званичници владајуће Конзервативне партије како се забављају у просторијама странке током локдауна, а кршења антиковид правила су се наставила и у владиним објектима.

Како наводи Ројтерс, видео је објавио лист "Мирор", само неколико дана након што су је парламентарна комисија оцијенила да је бивши премијер Борис Џонсон намјерно обмануо посланике о кршењу локдаун правила у његовој канцеларији.

Други видео клип од 45 секунди показује весељаке како се забављају у децембру 2020. године када је влада народу забранила да се дружи у затвореном, како би се помогло у спречавању ширења ковида.

На том видео снимку, људи плешу и пију.

Двије особе са снимка журке, коју је истраживала полиција чим је видела фотографију, добила су ордене од Џонсона, прије него што је поднио оставку раније овог мјесеца.

"Страшно. Мислим да је тотално ван памети. Само желим свима да се извиним", рекао је Гав за Скај њуз.

Кршење правила током ковид локдауна допринијело је обарању Џонсона са власти, који је напустио функцију прошле године, а 9. јуна је напустио функцију посланика у парламенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана