Британија повећава издвајања за дронове за Украјину за 146 милиона евра

Танјуг
Британија повећава издвајања за дронове за Украјину за 146 милиона евра

ЛОНДОН - Британија ćе повећати издвајања за беспилотне летјелице за Украјину за 125 милиона фунти (146,26 милиона евра), чиме ће укупан број испоручених дронова порасти на више од 10.000, саопштила је данас британска влада док је британски министар одбране Грант Шапс био у посети Кијев.

Беспилотне летјелице, које су јефтине за производњу и које могу да врше надзор или гађају непријатељске циљеве са великом прецизношћу, постале су кључно оружје у сукобу, при чему и Украјина и Русија теже да остваре технолошку предност, пренио је Ројтерс. 

“Јачамо посвећеност да наоружамо Украјину најсавременијим новим беспилотним летелицама које долазе директно из водеће свјетске одбрамбене индустрије Велике Британије - право из фабричких погона до прве линије фронта. Охрабрујем међународне партнере да се придруже Великој Британији у овим напорима”, рекао је Шапс приликом сусрета са предсједником Украјине Володимиром Зеленским.

Британија је саопштила да ће проширити слање дронова вриједних 325 милиона фунти са 200 милиона фунти објављених у јануару. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана