Бразил: Полиција нашла ранац са личним стварима у близини хотела Да Силве

ГС
Бразил: Полиција нашла ранац са личним стварима у близини хотела Да Силве

БРАЗИЛИЈА - Полиција у главном граду Бразила, Бразилији, саопштила је данас да је пронашла ранац у близини гдје борави новоизабрани бразилски предсЈедник Луис Ињасио Лула да Силва који је садржао само личне ствари, а да је постојала сумња да је ријеч о постављеној бомби.

Политичке тензије у главном граду приморале су Да Силвин тим да појача безбjедносне протоколе за инаугурацију 1. јануара, изјавио је у понедељак нови министар правде Флавио Дино, преноси Танјуг.

Дино је данас рекао да ће транзициони тим затражити од Врховног суда да забрани ношење ватреног оружја у Бразилији неколико наредних дана, од сриједе до 2. или 3. јануара, а циљ је да и људима који имају дозволе за ношење оружја буде суспендовано забрањено ношење ватреног оружја.

Полиција у Бразилу ухапсила је осумњиченог за покушај активирања експлозивне направе којом је намјеравао да изазове хаос уочи инаугурације Да Силве заказане за 1. јануар. Осумњичени је подметнуо бомбу у камион за гориво у близини аеродрома у Бразилији, али она није експлодирала, саопштила је полиција, пренио је у понедељак Би-Би-Си.

Осумњичени је рекао након хапшења да је план сковао са другим присталицама одлазећег предсједника Жаира Болсонара које полиција покушава да лоцира и ухапси. 

Ухапшени мушкарац признао је да је дошао у Бразилију 12. новембра да би учестовао у протестима испред зграде генералштаба, гдје присталице бившег предсједника Болсонара већ недјељама демонстрирају покушавајући да испровоцирају интервенцију снага безбједности и спријече да новоизабрани предсједник званично преузме дужност.

Болсонарове присталице су увјерене да су избори покрадени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана