Брајан Волш се лијечио у душевној болници: Огласио се и његов психијатар

ГС
Брајан Волш се лијечио у душевној болници: Огласио се и његов психијатар

Потрага за несталом Аном Волш (39), Београђанком удатом за Американца Брајана Волша, и даље траје, али све је више индиција да је жена убијена.

Истрага иде у правцу да је Ана убијена, а супруг Брајан потенцијални осумњичени јер су истражитељи у подруму куће пронашли крвав нож, као и трагове крви. Такође, у његовим изјавама полицији је доста нелогичности, а снимљен је и како је дан након нестанка Ане куповао средства за дезинфекцију... На оближњјој депонији су пронађене и крававе кесе.

Брајан још није осумњичен за њено убиство, али је у притвору због обмањивања полиције у вршењу истраге. У међувремену се у јавност испливали и судски документи у којима је откривено више детаља о животу супруга Ане Волш.

Наиме,Волш (46) је одрастао као једино дијете у породици, са својом мајком, која живи повучено и оцем који је био познати неурохирург у Бостону и проводио је већи дио свог времена “забављајући се са пуким познаницима”.

Сада су у тамошњим медијима испливале и информације о не баш стабилном психичком здрављу Брајана Волша. Бостон 25 News је објавио и изјаву психијатра, који је лијечио Волша. Према доктору др Титману Брајан се осјећао занемареним, невољеним и емоционално оштеcћеним јер су га родитељи користили као пијуна у њиховом браку.

Уписао је  Универзитет Карнеги Мелон у Питсбургу у Пенсилванији, међутим, у другој години, Брајаново ментално здравље је наставило да се погоршава, па је напустио школу и пријавио се у центар Остин Ригс, психијатријску стационарну установу.

- Његова депресија, анксиозност и бијес су га оставили неспособним да функционише. Тамо је започео своју дугу битку да превазиђе своју менталну болест - каже др Титман.

Као што је Брајанова супруга, Ана Волш написала судији 2021. године - Брајан је био дубоко погођен детињством и односом са родитељима. Учен је да лаже и да се крије. Речено му је да је губитник, да родитељи нису требали да га имају, да нема шансе да направи нешто од себе у животу и да је изгубљен случај.

Мајка се ослањала на Брајана, у лошим односима са Аном

Према Брајановој мајци, Дијани Волш њен син је једини разлог због којег устаје ујутро. Његова мајка у писму на четири странице судији наводи да се ослањала на Брајана након вишеструких операција рака плућа и других здравствених проблема. 

-  Нажалост, немам добар однос са снахом, можда због културолошких разлика. Због тога је мој син једина константа у мом животу - изјавила је Дајана Волш.

- Он кува, купује, чисти, игра се, чита приче за лаку ноћ. Да није било мог сина, моја веза са унуцима би била прекинута -  написала је Дајана Волш.

Брајанова породица и пријатељи написали су да је промијенио свој живот након што је прошао кроз програме попут Бостонске академије Бреактхроугх 2020. након хапшења. Његова супруга написала је „Брајан ми је у многим приликама изразио жаљење због својих прошлих поступака. Има велико срце, он је био вођа наше породице и инспирација свима са којима долази у контакт.”

Ана такође наставља да пише да је Брајан спасио живот својој мајци када је доживјела крварење, а њена мајка га је назвала „добрим човјеком који је пун љубави”. И Анина мајка из Београда има само ријечи хвале за зета.

- Просто не могу да верујем да је човек хуман, а да може да на супругу, примера ради, да дигне руку - каже Миланка.

Хапшен због лажних слика Ендија Ворхола

Супруг нестале Ане, Брајан Волш је у тренутку њеног нестанка био у кућном притвору због преваре. Како је за 24седам испричала Анина мајка он је 2016. од пријатеља позајмио двије слика Ендија Ворхола, рекавши му да може да их прода.

Он је слике и сертификат аутентичности фотографисао и ставио на Ибеј и убрзо се нашао купац који је слике платио чак 80.000 долара. Међутим, када су слике стигле, није било сертификата који потврђује аутентичност, а додатну сумњу је будио и сам изглед платна који је дјеловао “новије”.

Случај је пријављен надлежнима. Истрагу је водио ФБИ. Установљено је да су слике у ствари реплике. Брајан је ухапшен 2018. године а кривицу је признао три године касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана