Брајан Волш пред судом негирао кривицу за убиство супруге, изнијети нови детаљи

Танјуг
Брајан Волш пред судом негирао кривицу за убиство супруге, изнијети нови детаљи

НОРФОЛК - Брајан Волш, оптужен за убиство супруге Ане Волш, изведен је данас пред суд у Норфолку, Масачусетсу, гдје се изјаснио да није крив за убиство првог степена и уништавање леша своје супруге, за шта га терети оптужница.

Рочиште је још у току, а тужилаштво је изнијело и нека нова сазнања - попут оног да је Волш сумњао да га супруга вара и да је зато, преко своје мајке, унајмио приватног детектива да је прати.

Волшова адвокатица такође је први пут опширно говорила о изреченим оптужбама и једну по једну их негирала или нудила алтернативно објашњење, преноси Глас Америке.

Ана Волш, америчка држављанка пореклом из Београда, нестала је 1. јануара и њен супруг је рекао да је из Кохасета у Масачусетсу, гдје су живјели, отпутовала у Вашингтон, гдје је радила.

Међутим, њен послодавац је три дана касније пријавио нестанак.

У истрази су касније пронађени материјални докази који, према оптужници, указују да је Брајан Волш убио Ану, раскомадао њено тијело и уништио посмртне остатке.

У подруму њихове куће пронађени су и ножеви са траговима крви, а интернет претраге Брајана Волша показале су да је тражио информације о томе како да се отараси тијела.

Тужилаштво је изнијело до сада непозната сазнања о томе да је Брајан Волш сумњао да његова супруга има аферу са другим мушкарцем у Вашингтону, те је 26. децембра 2022. унајмио приватног детектива преко своје мајке.

Такође је посјећивао Инстаграм страницу једног од њених пријатеља. Према наводима тужилаштва, 27. децембра је на интернету тражио како да се разведе.

Ана је, према наводима тужилаштва, 28. децембра рекла пријатељици да жели да напусти Брајана и одведе дјецу у Вашингтон.

Брајан није могао да се сели из Масачусетса, јер је било у току суђење по оптужбама да је продавао фалсификоване слике Ендија Ворхола.

У новогодишњој ноћи, Волшове је у кући појсетио заједнички пријатељ, вечерали су и славили Нову годину, а дјеца су спавала.

Пријатељ је напустио њхову кућу око 1.30 ујутру и то је посљедњи пут да је Ана Волш виђена жива, наводи тужилаштво.

На саслушању су поновљена раније изнијета сазнања о томе да је Волш у раним јутарњиим сатима 1. јануара, а и наредних дана, претраживао интернет да види "послије колико времена тијело почиње да се осјећа", али и колико је потребно да се чека да се неко прогласи мртвим и да се покупи његово животно осигурање - што до сада није било помињано у овом случају.

Тужилаштво је сада изнело и наводе бебиситерке Волшових која је 1. јануара рано поподне дошла да чува троје дјеце, као и да јој је Брајан рекао да је Ана морала хитно да оде у Вашингтон због посла.

Он је отишао код своје мајке, којој је такође рекао да је Ана отишла у Вашингтон, а мајка је одмах позвала приватног детектива да му то пренесе.

Тужилац је поновио да је Брајан Волш у наредним данима снимљен надзорним камерама у више продавница како купује средства за чишћење, сјекиру, чекић, хидроген-пероксид, киселину, тепихе, миришљаве свијеће.

Бебиситерка је у разговору са полицијом неколико дана касније посвједочила да су замијењени теписи у доњем дијелу куће, као и канта за смеће.

Волш је, како су показали снимци са надзорних камера, бацао кесе за ђубре у контејнере.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана