Брајан Волш оптужен за убиство супруге није се појавио на суду: Ново суђење у октобру

ГС
Брајан Волш оптужен за убиство супруге није се појавио на суду: Ново суђење у октобру

Брајану Волшу који је оптужен да је 1. јануара у породичној кући у Кохасету у САД убио супругу Ану Волш (39), јуче је требало да буде одржано суђење због преваре везано за вриједне умјетничке слике Ендија Ворхола.

Подсјетимо, поступак који се против њега води за то кривично дјело покренут је још 2016. и у вријеме када је, како се сумња, у породичној кући у којој су спавала и њихова дјеца убио супругу, имао је наногицу за електронски надзор управо због овог суђења за превару.

Нови поступци

- Волш је најприје желио да присуствује суђењу, али је онда ипак пред његово одржавање одлучио да се не појавио. Његови адвокати затражили су одлагање јер нису стигли да се припреме за суђење због новог поступка који се против њега води за ометање истраге, убиство супруге као и уништавање њеног тијела - преносе амерички медији, наводећи да је суд прихватио њихов аргумент за одлагање и наставак суђења заказао за октобар.

Како наводе, према судским документима, сумња се да је Волш починио превару са умјетничким дјелима вриједним неколико стотина хиљада долара, тако што је фотографисао аутентичне слике умјетника и те слике поставио на интернет нудећи их на продају за 80.000 долара.

Када је купац преузео слике, наводно је одмах открио да није ријеч о оригиналима јер немају аутентичан печат. У истрагу се укључио и ФБИ и Волш је тада ухапшен.

- Признао је кривицу за превару и продају фалсификованих умјетничких дјела и био је ухапшен 2018. У вријеме када је убио супругу, чекао је да му се изрекне казна - преносе медији.

Подсјетимо, пријатељица Ане Волш испричала је да јој се убијена Српкиња неколико дана прије нестанка пожалила да вјерује да ће њен супруг због преваре завршити у затвору и да ће се она са дјецом преселити у Вашингтон.

Имао наногицу

Иначе, истражитељи су током првих дана истраге утврдили да је вријеме када је смио да борави ван куће, јер је имао наногицу, Волш користио највјероватније да се ријеши тијела убијене супруге.

- Он је ухапшен због ометања истраге, јер су камере у појединим продавницама снимиле како купује велике количине хемикалија за чишћење, као и како обилази депоније, иако је он тврдио да је вријеме изласка користио да одвезе дјецу у школу - писали су раније амерички медији.

Волш је тада ухапшен због ометања истраге, а пошто су у подруму куће пронађени трагови крви као и нож, а затим и дијелови личних ствари нестале Ане Волш на депонијама, оптужен је и за убиство супруге. Тијело Ане Волш, до данас није пронађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана