Браћа за 12 секунди укралa крипто валуте вриједне 25 милиона долара

Tанјуг
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН - Браћа Антон и Џејмс Пераире-Буено, студенти престижног Масачусетског института за технологију (МИТ), су оптужена у САД за крађу крипто валута у вриједности од 25 милиона долара коју су извела за само 12 секунди, као и за прање новца који потиче из ове пљачке.

Америчко министарство правде саопштило је да су осумњичени, студенти математике и информатике, користили високо специјализоване вјештине да би утицали на итријум блокчејн технологију за валидацију транскација, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Како се наводи у оптужници, они су на превару добили приступ приватним трансакцијама на чекању, а након тога их мјењали како би средства пребацили на своје рачуне.

Америчко министарство правде саопштило је да је поменута пљачка прва те врсте, а тужилац Дамијен Вилијамс је навео да начин на који су браћа Пераире-Буено извела крађу „доводи у питање сам интегритет блокчејна“.

Крађа је наводно извршена у априлу 2023. године за само пар секунди уз помоћ најсавременије шеме коју су браћа планирала мјесецима.

Ако Антон и Џејмс Пераире-Буено буду проглашени кривим, пријети им више од 20 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана