Ботокс у приватном стану: Зубарка из БиХ водила илегални салон љепоте у Бечу

ГС
Foto: Финансијска полиција Аустрије

БЕЧ - Двије жене из Србије и БиХ ухапшене су у Бечу након што је откривено да су у приватном стану нудиле илегалне хијалурон третмане и третмане ботоксом.

Анонимна пријава довела је истражитеље на траг двјема дамама које су водиле илегални салон љепоте у бечком насељу Симеринг.

Приликом контроле спорног салона, особе у стану су одбиле отворити врата унаточ вишеструком упозорењу. Након тога царински службеници су прибавили налог за претрес стана, који је нешто касније и обављен.

Службеници финансијске полиције и царине приликом претреса открили илегални салон љепоте. Наиме, жена из Србије је дјеловала као "медицинска сестра", заказивала је термине и асистирала зубарки из БиХ која је само викендима долазила у Беч да би пружала третмане.

Стан је био опремљен као ординација, кажу из финанцијске полиције.

Ниједна од присутних особа није имала дозволу за обављање третмана љепоте или била регистрована на листи докотора Лијечничке коморе Аустрије.

Поред овога у Аустрији је забрањена примјена ботокса и давање филера, као што је хијалуронска киселина, у козметичкој и естетској области од стране зубара.

 

Приликом претреса заплијењене су све нађене илегалне супстанце, средства за уљепшавање и 10.000 евра у готовини, које је код себе имала наводна организаторка.

У даљем току истраге три особе саслушане, да би затим зубарка и организаторка из Србије биле ухапшене од стране бечке полиије због сумње да су починиле превару, организовале квази-лијечење и да су прекршиле Закон о странцима.

Кривичну пријаву због кршења закона о финансијским прекршајима, закона о запошљавању странаца и закона о социјалном осигурању ће бити поднесене од стране службеника царинске истраге и финансијске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана