Бортников: Елиминисани сви лидери терористичких група на Сјеверном Кавказу

Срна
Бортников: Елиминисани сви лидери терористичких група на Сјеверном Кавказу

МОСКВА - Сви лидери милитантних група активних на Сјеверном Кавказу до данас су елиминисани, изјавио је директор руске Федералне службе безбједности (ФСБ) Александар Бортников.

Он је у интервјуу за "Руску газету" рекао да су операције безбједносних и полицијских агенција, које је координисала Државна комисија за борбу против тероризма, помогле да се стабилизује ситуација на Сјеверном Кавказу.

"До данас су елиминисана сва главна жаришта терористичке активности и сви лидери", истакао је Бортников, који је предсједавајући руске Државне комисије за борбу против тероризма.

Шеф ФСБ-а подсјетио је да је спровођење низа мјера под вођством Федералног оперативног штаба за специјалне и борбене мјере завршено у јануару елиминацијом преосталих милитаната терористичке групе коју је предводио Аслан Авгазарович Бјутукајев, пренио је ТАСС.

"Координисаним напорима јединица државне безбједности и служби за спровођење закона, неутрализовани су терористи који су били саучесници приликом експлозије на Међународном аеродрому Домодедово, напада на издавачку кућу у Грозном и бројних других терористичких чинова и злочина против руских држављана", рекао је Бортников.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана