Борел: Израелска офанзива у Рафи би имала „катастрофалне посљедице“

Танјуг
Борел: Израелска офанзива у Рафи би имала „катастрофалне посљедице“

БРИСЕЛ - Израелски планови за војну офанзиву на Рафу у Појасу Газе су “алармантни”, изјавио је високи представник ЕУ за спољну политику Јозеп Борел.

- Извештаји о израелској војној офанзиви на Рафу су алармантни - рекао је Борел додајући да би таква операција имала катастрофалне посљедице, погоршавајући ионако страшну хуманитарну ситуацију. Он је на друштвеној мрежи Икс поновио да се 1,4 милиона Палестинаца тренутно налази у Рафи без безбједног мјеста на које би могли да се склоне, преноси Гардијан.

Упозорење о могућим катастрофалним посљедицама у случају да Израел спроведе своју најављену операцију на Рафу у циљу елиминације трупа Хамаса, упутио је и градоначелник тог града Ахмед ал-Суфи који је за Ал Џазиру рекао да ће “свака војна акција у граду који има више од 1,4 милиона Палестинаца довести до масакра и крвопролића”.

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху, како је раније данас пренио “Тајмс оф Израел”, наводно вјерује да, имајући у виду међународни притисак, Израел има само мјесеца дана да заврши своју предстојећу операцију у граду Рафи, која има за циљ разбијање преосталих оперативних батаљона Хамаса у Гази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана