Борел: Блок исцрпио капацитете за нове санкције

Срна
Борел: Блок исцрпио капацитете за нове санкције

БРИСЕЛ- ЕУ је скоро исцрпила капацитете за увођење нових санкција Русији, али би блок и даље могао да настави да повећава своју финансијску и војну помоћ Украјини, изјавио је високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Јозеп Борел.

"Нема много више да се уради са становишта санкција, али можемо наставити да повећавамо финансијску и војну подршку", рекао је Борел за новинску веб страницу "Еурактив" након неформалног састанка министара развоја ЕУ у Стокхолму.

Он је истакао да би било чудно да је годину дана након почетка специјалне руске операције у Украјини "остало много више опција".

Борел је додао да је ЕУ "дошла до краја љествице".

Русија је у великој мјери издржала притисак санкција САД, ЕУ и њихових савезника од почетка специјалне војне операције у Украјини у фебруару прошле године.

Према процјенама УН у јануару, руска економија прошле године пала је за само око три одсто у односу на пројектованих 15.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је да је политика обуздавања и слабљења Москве дио дугорочне стратегије Запада, а да су санкције, ујместо тога, погодиле цјелокупну глобалну економију и погоршале животе милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана