Бомба из рођенданског поклона пресудила другом човјеку украјинске војске

Танјуг
Бомба из рођенданског поклона пресудила другом човјеку украјинске војске

Официр Генадиј Частјаков, помоћник главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужњег, погинуо је у својој кући од експлозије ручне бомбе, рекли су полицијски извори украјинској агенцији Укринформ.

Извори у полицији рекли су за Укринформ да су гранате биле дiо "поклон сета" који је Частјакову за рођендан поклонио његов колега, пуковник Тимченко.

Тимченко је већ дао исказ у којем је навео да је сам одлучио да направи такав поклон тако што је у дрвену кутију ставио флашу вискија „Блек лејбел” и шест граната, што су потврдила три свједока.

„Тешко те је изненадити, зато ти поклањам гранате и флашу доброг вискија", рекао је Тимченку Частјакову.

Извор из полиције је рекао да је очигледно да је Частјаков то схватио као шалу, зато што је касније узео дјецу из школе и почео да отвара поклоне са њима. 

"Мислио је да у кутији нису борбене гранате, већ чаше одређеног облика“, рекао је извор.

Како је раније пренијела кијевска агенција, у селу Чајки у Кијевској области од експлозије гранате погинуо је украјински официр, а његов 13-годишњи син је тешко повријеђен. 

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужњи потврдио је смрт свог помоћника.

Официра је на његов рођендан усмртио експлозив који се налазио у једном од поклона, написао је Залужњи на свом Телеграм каналу, преноси Кијев индепендент.

„Од почетка инвазије у пуном обиму, Генадиј ми је био поуздан ослонац, потпуно посветивши свој живот Оружаним снагама Украјине и борби против руске агресије“, рекао је Залужњи.

Супруга Частјакова је рекла да је њеног мужа убила граната која се налазила у поклон кеси коју је донио кући, јавила је Украјинска правда, позивајући се на изворе у полицији.

Његов 13-годишњи син је тешко повријеђен у експлозији и налази се на интензивној нези, саопштиле су власти. 

Иза Частјакова су остали супруга и четворо дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана