Болсонаров син: Не повезујте мог оца с нередима у Бразилији

Танјуг
Болсонаров син: Не повезујте мог оца с нередима у Бразилији

БРАЗИЛИЈА - Бразилски сенатор Флавио Болсонаро, син бившег предсjедника Жаира Болсонара, поручио је данас да јавност не би требало да повезује његовог оца са нередима у Бразилији раније ове недеље, када су присталице бившег предсjедника ултра-десничара упале у зграде кључних државних институција.

"Не покушавајте да креирате наратив лажи да је Жаир Болсонаро у било каквој вези са овим неодговорним поступцима. Од како је сазнао за изборне резултате он ћути, вида ране и практично не комуницира", изјавио је његов син Флавио током сједнице Сената, преноси Ројтерс.

Главни судија врховног суда: Бразилске институције се неће савијати

Главни судија врховног суда у Бразилу Александре де Моареш изјавио је данас да Бразил мора снажно да се бори против тероризма и људи који су против демократије и који покушавају да изведу државни удар, након што су прошле седмице присталице бившег председника Жаира Болсонара упале у бразилски Конгрес и друге владине зграде.

Моареш води истрагу о антивладиним простестима током којих је било и хапшења, преноси Ројтерс.

''Демократија ће превладати, а бразилске институције се неће савијати'', рекао је судија Моареш.

Десетине хиљада Болсонарових присталица упале су у недељу зграде федералне Владе и председничку палату, а Да Силва, који није био у Бразилији у тренутку избијања нереда, окривио је Болсонара за нереде и најавио да ćе сви учесници бити кажњени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана